Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΚΑΡΥΑΣ ΣΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

ΜΑΡΚΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΚΑΡΥΑΣ με το νερό της οποίας υδρεύεται από την δεκαετία του 1960 περίπου το χωριό, βρίσκεται στην ομώνυμη θέση, δέκα μέτρα δίπλα από τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο χωριό, λίγα μόλις μέτρα πριν από αυτό.

Στο σημείο αυτό υπάρχει βρύση για τους περαστικούς, και από εκεί αρκετοί συμπατριώτες καθημερινά προμηθεύονται καθαρό, κρύο και γάργαρο νερό για το σπιτικό τους.

Μεταξύ δρόμου και βρύσης, υπάρχει κενός χώρος πλάτους τριών περίπου μέτρων και μήκους δέκα πέντε μέτρων για τη στάθμευση των αυτοκινήτων, χωμάτινος, τον οποίο διαμορφώσαμε πέρυσι με μηχάνημα που μας διέθεσαν ο δήμαρχος κ. Ευστάθιος Κούλης και ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Καζάς προς τους οποίους εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες.

Προ ολίγων ημερών, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το έργο ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΟΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ, έργο το οποίο εκτελούσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με παράκλησή μας προς την εποπτεύουσα το έργο αρμόδια μηχανικό της Περιφέρειας κ. Κακίση, η οποία έγινε δεκτή και από τους αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες και τον εργολάβο του έργου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, αυτός ο χωμάτινος χώρος τσιμεντοστρώθηκε.

Στο χώρο αυτό, στο μέλλον κόσμημα θα ήταν αν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα πλακόστρωτο δάπεδο, μια νέα λιθόκτιστη μάντρα, και μια μικρή παραδοσιακή βρύση. Είθε.

Ομάδα αφιλοκερδούς προσφοράς εργασίας στα κοινά του Μάρκου.
Εκ μέρους όλων αυτών,

Γιώργος Θεοχάρης.