《Η φωτο που μας εφερε ο δασκαλος Γιωργος Βλασης. Στην πισω πλευρα, οι αναμνησεις του δασκαλου.》

《Η φωτο που μας εφερε ο δασκαλος Γιωργος Βλασης. Στην πισω πλευρα, οι αναμνησεις του δασκαλου.》

 Ο μόλις 23 ετών δάσκαλος Γεώργιος Κων. Βλάσης διορίζεται στο σχολείο στου Μάρκου.  6 Σεπτεμβρίου 2020. Πενήντα τρία χρόνια μετά, ο δάσκαλος επισκέπτεται το χωριό μας και το σχολείο που δίδαξε. Μαζί του είχε και τη φωτογραφία ενθύμιο από εκείνη την σχολική χρονιά. Αριστερά ο δάσκαλος, δεξιά ο φωτογράφος Κυριάκος Κουστένης από το Παλιοχώρι και οι μαθητές:

Κωσταντίνος Ιωάννου Διαμαντόπουλος, Διαμάντω Γεωργίου Ρωμανού, Ασημάκης Δημητρίου Ασημακόπουλος, Χαράλαμπος Αθανασίου Νικολόπουλος, Σταυρούλα Παναγιώτου Θεοχάρη, Αικατερίνη Ηλία Διαμαντοπούλου, Πολυξένη Αθανασίου Νικολοπούλου, Παναγούλα Γεωργίου Ρωμανού, Βασίλειος Ιωάννου Διαμαντόπουλος, Ευαγγελία Ηλία Διαμαντοπούλου, Ελένη Ηλία Διαμαντοπούλου, Ανάργυρος Δημητρίου Ασημακόπουλος, Μαρία Δημητρίου Ασημακοπούλου, Ιωάννης Παναγιώτου Θεοχάρης, Μαρία Αθανασίου Νικολοπούλου, Ιωάννης Γεωργίου Ρωμανός.

6 Σεπτεμβρίου 2020. Πενήντα τρία χρόνια μετά, ο δάσκαλος επισκέπτεται το χωριό μας και το σχολείο που δίδαξε.

Σεπτεμβριος 2020. Στην εισοδο του Σχολειου ο δασκαλος κ. Γιωργος Βλασης με την συζυγο του κ. Ροζανα, την συζυγο του γιου του κ. Αναστασια Μαρη, μαζι με την Μαρια Θωμα Χριστοδουλοπουλου, ιδιοκτητρια της ταβερνας πλεον (πρωην Σχολειο Μαρκου), με νέα ονομασία : "Αλλοθι… στου Μαρκου".

Σεπτεμβριος 2020. Στην εισοδο του Σχολειου ο δασκαλος κ. Γιωργος Βλασης με την συζυγο του κ. Ροζανα, την συζυγο του γιου του κ. Αναστασια Μαρη, μαζι με την Μαρια Θωμα Χριστοδουλοπουλου, ιδιοκτητρια της ταβερνας πλεον (πρωην Σχολειο Μαρκου), με νέα ονομασία : «Αλλοθι… στου Μαρκου».

 Τον Αύγουστο του 2021, εάν έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα της φονικής πανδημίας που μαστίζει τον πλανήτη, θα είναι μια καλή ευκαιρία για όλους αυτούς να συναντηθούν στο σχολείο πενήντα τέσσαρα χρόνια μετά. Ο δάσκαλος, εάν τον καλέσουν, είμαι βέβαιος ότι θα τους τιμήσει με την παρουσία τους.

σσ. Ο δάσκαλος Γεώργιος Κων. Βλάσης είναι πατέρας του υφυπουργού εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Βλάση.

Κείμενα: Γιώργος Θεοχάρης