ΜΑΡΚΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ – ΜΑΙΟΣ 2020

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

 

Για την ενημέρωση των Μαρκιωτών, θεωρούμε χρήσιμο να ενημερώσουμε όλους για τα διάφορα έργα που εκτελέστηκαν προ ολίγων ημερών στο χωριό.

 

Ομάδα Μαρκιωτών αποτελούμενη από τους συμπατριώτες Χαράλαμπο Αθαν. Νικολόπουλο, Σπύρο Φλώρο και Γεώργιο Θεοχάρη, με προσωπική εργασία πραγματοποίησαν κοπή βάτων, σπάρτων κλπ χόρτων στους χώρους γύρω από την υδροσυλλογή και την δεξαμενή της πηγής «ΠΕΡΑ ΒΡΥΣΗ» και της «ΕΠΑΝΩ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ».

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουν βαφή με ασβέστη στις εξωτερικές επιφάνειες των δεξαμενών, καθαρισμό των προθαλάμων τους και βάψιμο αυτών.

Με προσωπική εργασία επίσης, ο Σπύρος Φλώρος έκοψε τα χόρτα και καθάρισε το νεκροταφείο του χωριού.

Ύστερα από αίτημα μας και σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με τους κ.κ. (ιεραρχικά) Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Ζάτουνας κ. Γεώργιο Κανελλόπουλο, Αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Καζά, και τον Δήμαρχο κ. Ευστάθιο Κούλη οι οποίοι στηρίζουν αμέριστα το χωριό μας και φροντίζουν για την άμεση επίλυση των προβλημάτων του, ο κ. Δήμαρχος έθεσε στη διάθεση του χωριού μας μηχάνημα (Τσάπα) με την οποία, επί τρεις ημέρες εκτελέστηκαν τα εξής έργα :

1). Καθαρισμός δρόμου προς την πηγή της ΠΕΡΑ ΒΡΥΣΗΣ.

2). Καθαρισμός δρόμου προς την ΕΠΑΝΩ ΔΕΞΑΜΕΝΗ και από εκεί προς την πηγή του ΠΙΔΟΥΛΑ.

3). Καθαρισμός κεντρικού δρόμου από μπάζα του εφαπτόμενου πρανούς, πάνω από την οικία Χριστοδουλόπουλου.

4). Επιχωμάτωση των νεροφαγωμάτων που υπήρχαν στο χωμάτινο κομμάτι του δρόμου Μάρκου-Βλαχόρραφτη.

5). Καθαρισμός χώρου της βρύσης έξω από την πηγή της ΚΑΡΥΑΣ.

Ειδική μνεία οφείλουμε στον ακούραστο και ευσυνείδητο έκτακτο υπάλληλο του Δήμου, χειριστή του μηχανήματος κ. Δημήτριο Φατούρο, ο οποίος με την άρτια τεχνική κατάρτισή του και με μεγάλη προθυμία εκτέλεσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα αυτά τα έργα.

Εκ μέρους όλων εκείνων των Μαρκιωτών που επιθυμούν να εκφράσουν ένα μικρό ευχαριστώ σε όλους τους προαναφερόμενους και ιδίως στους τοπικούς μας άρχοντες, τους ευχαριστούμε όλους ιδιαιτέρως θερμά.

Μάρκου 29 Μαΐου 2020.

Γεώργιος Θεοχάρης.

gpt.markou@gmail.com

markou-5os-2020-(7)web  markou-5os-2020-(5)web  markou-5os-2020-(4)web  markou-5os-2020-(3)web   markou-5os-2020-(2)web  markou-5os-2020-(6)web